"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українська економіка є цікавим полем для німецьких інвестицій - Яценюк

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 17:01

Німецький бізнес зацікавлений в інвестуванні в Україну, і наша держава вдосконалюватиме роботу органів влади, щоб створити сприятливий для бізнесу простір.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні після Українсько-німецького економічного форуму.

"Німецький бізнес реально зацікавлений в інвестуванні в Україну і в нашому спільному розвитку. Німецький бізнес усвідомлює, що в Україні проводять реформи, і тому українська економіка є цікавим полем для німецьких інвестицій", - сказав він.

"Наш порядок денний подальший – це, звичайно, подальше проведення реформ, з вашою підтримкою. Для того, щоб українські реформи були ефективними, нам треба підвищити інституційну спроможність різного роду органів державної влади в Україні", - зазначив прем’єр.

Реклама:

За словами Яценюка, "зараз наші відповідні відомства ведуть дискусію про те, щоб отримати технічну допомогу на базі програми "Твінінга", у першу чергу, для податкових і митних органів України".

"Це дасть можливість, з одного боку, запровадити чесні і прозора правила для українського і німецького бізнесу і інших інвесторів, які прийдуть до України. З іншого боку, це дасть можливість побороти корупцію в органах Державної фіскальної служби", - сказав він.

"Тому один з елементів нашої спільної роботи – це створення інституційної спроможності органів української державної влади – Податкової, Митниці, інших органів – для того, щоб запроваджувати середовище, сприятливе для українського бізнесу", - додав Яценюк.

Він також сказав, що Україна високо цінує рішення ЄС про виділення їй 500 мільйонів євро кредиту як на відновлення інфраструктури, так і на отримання тимчасового фінансування для заповнення газових сховищ газом.

Крім того, прем’єр запевнив, що Україна "є надійним транзитером", і висловив сподівання, що Росія теж виконуватиме свої зобов’язання щодо постачання.

Яценюк також подякував Меркель за "спільну роботу на благо наших націй".

"Це дуже значний крок уперед – те, що ми сьогодні провели в історії наших двосторонніх стосунків настільки знакову, потужну і сильну інвестиційну конференцію", - сказав він.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: