Україна та Білорусь розпочали онлайн-обмін митною інформацією

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 14:28

Україна та Білорусь офіційно запустили електронну систему обміну попередньою інформацією про товари та транспортні засоби між митними органами країн.

Про це заявив перший заступник голови ДФС Сергій Білан, повідомляє прес-служба.

За словами Білана, електронний обмін попередньою інформацією між українськими та білоруськими митниками сприятиме удосконаленню митного контролю та оформлення, а також значно зменшить вплив людського фактору на митницях.

"Обмін інформацією між митними органами був і раніше, але він не здійснювався у режимі реального часу та не був системним. З впровадженням цієї системи ми отримуємо більш плідну взаємодію між митними органами двох країн та фактично он-лайн інформацію про всі товари та транспорт, які перетинають кордон", – зазначив Білан.

Реклама:

Білан зазначає, що запровадження проекту дозволить суттєво скоротити терміни проведення процедур митного контролю при перетині кордону, надасть можливість ефективно застосовувати систему управління ризиками, збільшить точність декларування товарів, скоротить кількість контрабанди а також знизить корупційні ризики на митниці.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!