"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько підпише договір із ЄБРР щодо кредиту для "Нафтогазу"

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 09:26

Міністра фінансів Наталю Яресько уповноважено на підписання з Європейським банком реконструкції та розвитку договору щодо кредитної лінії для НАК "Нафтогаз".

Відповідне розпорядження президента Петра Порошенка від 22 жовтня оприлюднено на сайті президента.

"Уповноважити міністра фінансів України Яресько Наталію Енн на підписання Договору гарантії (Відновлювана кредитна лінія для НАК "Нафтогаз" на закупівлю газу) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку", - йдеться у документі.

Нагадаємо, 30 вересня ЄБРР вирішив виділити НАК "Нафтогаз України" 300 млн доларів поновлюваного кредиту для закупівлі газу у європейських компаній.

Реклама:

Як повідомив керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж, безпосередньо кредитна угода буде підписана до кінця жовтня.

Однією з умов надання коштів стало прийняття плану реформування корпоративного управління НАК "Нафтогаз України", що передбачає серед іншого створення широкої Спостережної ради директорів, до якої ввійдуть представники уряду та міжнародних організацій, що виділяють Україні кредити.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!