VW: У поточному поколінні "дизелів" не використовується незаконне ПЗ

Четвер, 22 жовтня 2015, 19:57

У поточному поколінні дизельних двигунів Volkswagen не використовується нелегальне програмне забезпечення, здатне обманювати тестову апаратуру при перевірках на токсичність викидів

Про це йдеться в повідомленні компанії, пишуть "Ведомости" з посиланням на Bloomberg.

"Глобальний відгук 11 млн автомобілів не буде розширюватися на дизельні автомобілі з двигунами EA 288, які задовольняють всім екологічним вимогам, сказала компанія", - йдеться в повідомленні.

Мотори серії EA 288 прийшли на зміну ЕА 189, через фальсифікації викидів яких вибухнув "дизельний скандал".

Реклама:

Volkswagen раніше в четвер повідомив, що перевіряв інші дизельні двигуни на наявність нелегального програмного забезпечення, обманювати тести на забруднення довкілля шляхом включення повного очищення вихлопу тільки під час тестування автомобілів.

Компанія відкличе 8500000 автомобілів в Європі, що, можливо, стане однією з найбільш складних і дорогих кампаній усунення несправностей в автомобільній історії.

"Після ретельної перевірки вже зараз зрозуміло", що нелегальне програмне забезпечення не встановлювалося в контролери моторів EA 288, що випускалися відповідно з попереднім стандартом "Євро-5", сказав Volkswagen.

Автовиробник постійно повторює, що поточні дизельні двигуни стандарту "Євро-6" відповідають європейським нормам ("Євро-6" діє в ЄС з вересня 2014).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: