"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зняв арешт з активів "Рівнеазоту" Фірташа

Четвер, 22 жовтня 2015, 18:23

Печерський суд Києва скасував арешт з активів компанії "Рівнеазот", який був раніше накладено через заборгованість групи компаній "Ostchem" перед державою.

Про це стало відомо з ухвали суду від 13 жовтня 2015 року, пише "Перша інстанція".

Згідно з матеріалами справи, Головне слідче управління МВС веде розслідування щодо діяльності компаній бізнесмена Фірташа за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата і заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах). Виробництво було відкрито в березні 2015 року.

У ньому йдеться про заборгованість групи компаній "Ostchem" перед державним ДК "Газ України" (структура "Нафтогазу") в розмірі понад 5,7 млрд гривень. Ця сума накопичилася протягом останніх п'яти років за постачання природного газу на підприємства групи - ВАТ "Рівнеазот", ВАТ "Азот", ВАТ "Концерн" Стирол", ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот".

Реклама:

Позов про арешт майна в рамках кримінального провадження був поданий у квітні 2015 року.

Прокуратура подавала клопотання про накладення арешту на об'єкти всього нерухомого майна "Рівнеазоту" в селі Городок Рівненської області.

У травні 2015 Печерський суд Києва його задовольнив, а Апеляційний суд в червні - серпні підтвердив правомірність арешту.

ВАТ "Рівнеазот", у свою чергу, подало зустрічне клопотання - про зняття арешту.

Печерський суд, який у травні цього року своїм рішенням заарештував майно, через п'ять місяців дійшов іншого висновку - про те, що підстави для прийняття таких заходів забезпечення кримінального провадження не встановлені.

Остаточна думка судді Ірини Литвинової - арешт був накладений невмотивовано.

Клопотання про зняття арешту з майна "Рівнеазоту" було задоволено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: