"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин розказав, скільки газу Україна купуватиме у Росії

Четвер, 22 жовтня 2015, 14:06

Україна купуватиме в Росії не більше 50% від загальної кількості поставок.

Про це на прес-конференції у Міненерговугілля сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України  Володимир Демчишин, повідомляє "Укрінформ".

 "Поки що Україна отримує газ від Росії та Європи у пропорції 30/70. Залежно від цінової політики, ця пропорція може бути змінена на користь Росії. Однак поставки від Газпрому не перевищуватимуть 50% у загальній структурі імпорту", - повідомив Демчишин.

Наразі, за його словами, Україна очікує на кошти ЄБРР, які будуть спрямовані на оплату реверсних поставок "блакитного палива".

Реклама:

"За реверсним напрямком ми отримуємо невеликий об'єм. Як тільки кошти від ЄБРР будуть надані Нафтогазу, він буде їх використовувати. Я думаю, угода (щодо отримання кредитних коштів від ЄБРР на суму 300 млн дол) буде підписана сьогодні-завтра", - додав міністр.

У Росії, за словами Демчишина, Україна планує закупити 2,2 млрд кубометрів газу, причому зробити це планує у максимально стислі терміни.

"Закупити із Росії 2,2 млрд кубометрів газу ми плануємо максимально швидко, щоденно отримуємо 110-115 млн кубометрів. Скільки будемо закачувати, залежатиме від споживання. На даний момент споживання йде трошки вище, ніж план. З іншого боку, у сховищах газу вже більше, ніж було торік", - розповів Демчишин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!