Демчишин проти відключення Криму від енергопостачання

Четвер, 22 жовтня 2015, 13:35

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин виступає проти відключення поставок електроенергії до Криму і не підтримує відповідну петицію, зареєстровану на сайті президента.

Про це сказав він на брифінгу в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я персонально не підтримую позицію про відключення. Вважаю, все повинно вирішуватися в переговорному процесі" - сказав він.

При цьому Демчишин повідомив, що у разі прийнятті політичного рішення технічно таке відключення могло бути реалізоване буквально за 5 хвилин.

Реклама:

Разом з тим, вважає він, дана тема піднімається в рамках передвиборної агітації, після проведення місцевих виборів про неї забудуть.

Демчишин також повідомив, що Крим регулярно розраховується за поставлену електроенергію.

"Крим платить за вчасно і регулярно, як мінімум двічі на місяць... Платять 3,95 руб за кВт в цьому місяці - досить велика вартість", - сказав він.

Демчишин скептично оцінив проекти РФ щодо прокладання підводних кабелів для видачі потужності з материковою Росії на Кримський півострів.

На його думку, потужність такої видачі, навіть у випадку реалізації проектів, буде незначною, її вистачить лише для покриття піків і підтримки системи в аварійній ситуації.

"Нехай реалізують, скоріше, це політика", - резюмував Демчишин.

Нагадаємо, 20 жовтня Україна, як і планувала, підняла на 15% вартість електроенергії, яка поставляється на території окупованого Криму.

30 грудня 2014 року Україна і Російська Федерація підписали два контракти на поставку електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!