У Росії обіцяють протягом 10 днів відповісти на позов України в рамках СОТ

Середа, 21 жовтня 2015, 18:06

Мінекономрозвитку в даний час вивчає поданий Україною до РФ позов в рамках СОТ, протягом десяти днів підготує свою відповідь.

Про це сказав директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку Максим Медведков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна раніше піднімала це питання на комітеті з технічного регулювання СОТ, але в дуже загальній формі, тому ми зараз вивчаємо деталі поданого позову. Основна претензія пов'язана з тим, що цим українським товарам було відмовлено у ввезенні через проблеми з сертифікацією", - повідомив він.

"Ми цей позов зараз вивчаємо і звичайно відповімо в рамках тих процедур, які СОТ передбачені. У нас є десять днів для підготовки відповіді з точки зору проведення подальших консультацій щодо нього", - додав Медведков.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна в середу подала до Світової організації торгівлі позов до РФ, що стосується обмежень поставок в Росію вагонів і стрілочних переводів.

Позов України став десятою суперечкою, в якій бере участь Росія в рамках СОТ. Чотири позови до РФ було подано з боку ЄС - щодо утилізаційного збору, щодо імпортних мит на LCV, щодо заборони на ввезення свинини з ЄС та щодо розміру мит на пальмову олію, холодильники і папір.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: