"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прискореному виконанню ЗВТ з ЄС перешкоджає Росія

Середа, 21 жовтня 2015, 16:04

Європейський союз не готовий піти назустріч побажанням українського уряду перейти з 2016 року не на перший, а на третій рік реалізації економічної частини угоди про асоціацію.

Про це кореспонденту "Європейської правди" розповів співрозмовник у Єврокомісії, який бере участь у переговорах з Києвом.

"Це погана ідея. Точніше - ідея хороша і мені вона подобається, але її неможливо реалізувати. Зараз основна наша позиція в переговорах з Москвою полягає в тому, що ми не можемо вносити зміни в текст угоди, як вони хочуть. Уявляєте, що буде, якщо ми внесемо зміни?", - говорить він.

За його словами, це дасть Кремлю можливість посилити свій тиск на ЄС, вимагаючи перегляду умов угоди з Україною.

Реклама:

"Москва подзвонить в Берлін і скаже, чому на прохання Порошенка можна вносити правки, а на прохання Путіна - ні? Берлін подзвонить в Брюссель і буде тиснути на нас",- додав він.

Крім того, за словами чиновника, перехід на третій рік дії угоди означає збільшення квот для України лише на 5%, що не вирішує проблеми українського бізнесу.

Нагадаємо, після відмови ЄС збільшити квоти для України, українські переговорники висунули нові ініціативи, у тому числі - прискорену реалізацію економічної частини угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: