"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У РФ кажуть, що не отримували відмову України від будівництва паливного заводу

Вівторок, 20 жовтня 2015, 20:51

Паливна компанія "ТВЕЛ", що входить до ГК "Росатом", не отримувала від України офіційних повідомлень про відмову від спільного проекту.

Про це повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі "ТВЕЛ".

Як наголошують у російській компанії, "незважаючи на неухильне виконання російським акціонером усіх узятих на себе зобов'язань проект уже два роки простоює через відсутність фінансування з українського боку".

"Інших перешкод для успішної реалізації проекту немає", - наголосили в прес-службі, зазначивши, що "ТВЕЛ" "дисципліновано дотримується всіх критеріїв та зобов'язань проведеної в 2010 р. конкурсної процедури".

Реклама:

Раніше, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що Україна планує розірвати відносини за спільним проектом спорудження заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області.

За словами Демчишина, російська сторона "не виконує своїх зобов'язань".

Як повідомлялося, у грудні 2011 року державний концерн "Ядерне паливо" і російська компанія "ТВЕЛ" зареєстрували спільне підприємство "Завод з виробництва ядерного палива".

Частки в акціонерному капіталі заводу розподілені таким чином: 50%+1 акція належить ДК "Ядерне паливо", а 50%-1 акція - компанії "ТВЕЛ".

Акціонери спільного підприємства до кінця 2013 року планували внести до статутного капіталу заводу шляхом проведення додаткової емісії 84 млн доларів, збільшивши його майже до 104 млн доларів. Ці кошти були необхідні для реалізації частини робіт з будівництва заводу в Кіровоградській області.

Загальна вартість заводу оцінювалася в 1,679 млрд гривень. Планувалося, що першу чергу заводу буде введено в експлуатацію в 2015 році. Однак сам проект був розкритикований на експертному рівні, і роботи по ньому так і не були розпочаті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!