"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банківська система України втратила третину гравців - EY

Вівторок, 20 жовтня 2015, 15:50

За останні півтора року банківська система України втратила практично третину гравців.

Про це йдеться в огляді банківського сектора України, підготовленому експертами компанії EY.

Відповідно до огляду, кількість банків в українській банківській системі значно скоротилася після активних дій НБУ щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Так, на 1 січня 2014 року налічувалося 180 банків, а станом на 27 липня в Україні діяло 126 банків (з початку 2014 року НБУ вивів з ринку 54 банки).

Реклама:

"Частка іноземного капіталу в банківській системі скоротилася через визнання збитків по кредитному портфелю і негативного форекс-ефекту від переоцінки зобов'язань банків, номінованих в іноземній валюті", - говориться в огляді.

Як повідомляється, на українському банківському ринку продовжує домінувати "ПриватБанк" з часткою активів близько 17%, значно випереджаючи державний "Укрексімбанк".

У десятці найбільших переважають банки з іноземним капіталом, зокрема дочірні структури російських банків (державні "Промінвестбанк", "Сбербанк Росії", "ВТБ Банк" і приватний "Альфа-Банк").

Всі ключові гравці банківського ринку, крім "Укрексімбанку", є універсальними банками з розвиненими корпоративними та роздрібними сегментами.

Після виведення з ринку неплатоспроможних банків, в основному дрібних гравців, концентрація по системі збільшилася.

натисніть для збільшення 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: