"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту зростають після різкого падіння напередодні

Вівторок, 20 жовтня 2015, 09:21

Ціни на нафту зростають за рахунок відкриття коротких позицій після 3% падіння в понеділок.

Про це пише Рейтер.

До 8:37 ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,17 долара до 48,78 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,19 долара до 46,08 долара.

"Покриття коротких позицій викликало невелике ралі", - сказав аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн, додавши, що на ринок як і раніше впливають слабке економічне зростання Китаю та майбутнє підвищення видобутку в Ірані.

Реклама:

ВВП Китаю в третьому кварталі зріс на 6,9% в порівнянні з 7% зростанням у другому кварталі, сповільнившись нижче 7% вперше з часів світової фінансової кризи. Аналітики пророкували зростання на 6,8%.

Іран планує протягом тижня після скасування санкцій збільшити видобуток на 500 тисяч барелів на добу, повідомив в понеділок високопоставлений іранський чиновник.

На думку опитаних Рейтер аналітиків, запаси нафти в США минулого тижня зросли на 3,7 мільйона барелів. Інвестори вже заклали це підвищення в котирування, вважає аналітик National Australia Bank в Мельбурні Віан Лай.

Важливими для ринку подіями на цьому тижні будуть технічна нарада ОПЕК, в якій візьмуть участь кілька країн, що не входять в ОПЕК, нарада Європейського центробанку і звіт щодо виробничої активності в Китаї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!