Демчишина не влаштовує план ЄБРР щодо реформування "Нафтогазу"

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 14:35

Міненерговугілля не влаштовує запропонований Європейським банком реконструкції та розвитку план реформування НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, пишуть "Українські новини".

"Що стосується того плану, який був запропонований ЄБРР, у мене є свої зауваження. Там деякі речі по термінах не мали сенсу. Ще, наприклад, дати "Нафтогазу" повну свободу залучати кошти безконтрольно, без впливу Кабінету Міністрів, міністерства, нести витрати, які завгодно. Там є фундаментальні речі, з якими ми не погоджуємося", - сказав міністр.

Демчишин зазначив, що він направив до ЄБРР лист, в якому вказав, що погоджувати різні плани реформування НАКу для ЄБРР і Світового банку не має сенсу, тим більше що в березні поточного року вже був прийнятий такий план реформування.

Реклама:

"Ми вже в березні 2015 року затвердили план реформування газової промисловості України, який був узгоджений і з Світовим банком, і з Енергетичним співтовариством. І більше того - був підписаний Кабміном. Тому формувати зараз новий план, думаю, недоцільно", - додав він.

Демчишин підкреслив, що вже затверджений Кабміном план є збалансованим і розрахований на 2,5 роки.

За словами міністра, він зустрічався з представниками ЄБРР і детально пояснював, чому міністерство не згідно з їх планом.

Нагадаємо, 30 вересня ЄБРР вирішив виділити НАК "Нафтогаз України" 300 млн доларів поновлюваного кредиту для закупівлі газу у європейських компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!