"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МАУ закрила продаж квитків на рейси до Росії з 25 жовтня

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 12:49

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" закрила продаж квитків на рейси до Російської Федерації з 25 жовтня поточного року.

Про це повідомив президент авіакомпанії Юрій Мірошников на пресі конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, середньорічний пасажиропотік компанії на рейсах до Росії становить близько 350 тис. чол.

Мірошников прогнозує, що за поверненням раніше заброньованих квитків звернеться близько 13 тис. пасажирів МАУ.

Реклама:

Крім того, за його словами, МАУ на сьогоднішній день не веде переговорів з авіакомпаніями РФ, які з тих чи інших причин не підпали під українські санкції, про альтернативні польоти на лініях Україна-РФ.

Він зазначив, що компанія вважає неетичною і неправильною ситуацію, коли одним компаніям заборонено літати, а іншим ні.

Президент МАУ також додав, що такі переговори не ведуться і з компанією "Ютейр", яка виконує рейси в Москву з України і не підпала під українські санкції.

Говорячи в цілому про дзеркальні російські санкції, Мірошников, зазначив, що МАУ буде проводити певні юридичні заходи, і зараз проводить юридичну оцінку російських санкцій, оскільки вважає їх незаконними.

Нагадаємо, 29 вересня, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" отримала офіційне повідомлення від Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації (Росавіації) про заборону польотів міста в РФ з 25 жовтня поточного року.

Як відомо,Україна ввела санкції проти 25 російських авіакомпаній, у тому числі "Аерофлот", "Трансаеро" і S7 через їхні польоти в окупований Крим.

28 вересня Державна авіаційна служба України розіслала російським авіакомпаніям, які потрапили під санкції відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, попередження про заборону польотів до України з 25 жовтня 2015 року.

29 вересня Російське федеральне агентство повітряного транспортуповідомило українські компанії про заборону польотів в/з Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: