"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євросоюз скасовує оплату за роумінг для країн-членів ЄС

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 09:03

Рада Європейського Союзу затвердила нові правила, згідно з якими до середини 2017 року буде скасована плата за роумінг в межах Євросоюзу для клієнтів операторів мобільного зв'язку країн ЄС.

Про це повідомляє сайт Ради ЄС.

Новий закон буде також включати перші в масштабах ЄС положення, спрямовані на збереження відкритого доступу до Інтернету.

"Документ був прийнятий у першому читанні без обговорення на засіданні Ради з конкурентоспроможності. Європейський парламент, як очікується, затвердить текст на своєму пленарному засіданні в кінці жовтня. Це буде означати кінець процедури у другому читанні", - йдеться у документі.

Реклама:

Постанова набуде чинності через три дні після його публікації в офіційному журналі ЄС. Це, ймовірно, відбудеться в листопаді.

Раніше повідомлялося, що Європарламент та Єврокомісія хотіли скасувати роумінг вже до кінця  поточного року, водночас, уряди хотіли забезпечити ще довший перехідний період для своїх мобільних операторів. 

Між тим, до 2017 року набувають чинності суттєво знижені роумінгові тарифи. Роумінг-націнка на одну хвилину розмови за кордоном не має перевищувати 5 євроцентів, за СМС - 2 євроценти, за мегабайт інтернет-трафіку - 5 євроцентів, не враховуючи ПДВ.

Переговори про скасування всіх роумінгових тарифів при подорожах між країнами ЄС тривали протягом декількох років . На першому етапі тарифи кілька разів поспіль знижувалися, про що Європравда повідомляла у вигляді інфографіки.

Влітку стало відомо, що тривають продуктивні переговори про повне скасування роумінгових платежів – про це, зокрема, заявила колишній єврокомісар Вівіан Реддінг

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!