"Нафтогаз" віддав 8,1 мільярда гривень боргу "Укргазвидобуванню"

Понеділок, 19 жовтня 2015, 20:27

НАК "Нафтогаз України" повністю розрахувався з ПАТ "Укргазвидобування" за попередні роки та оплатив газ, вже реалізований населенню.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

У компанії повідомили, що заборгованість за придбаний у минулі роки газ становила 2,2 млрд гривень, за газ придбаний у 2015 році - 5,9 млрд гривень.

"Таким чином, "Нафтогаз" оплатив весь газ "Укргазвидобування", поставлений населенню станом на 1 жовтня 2015 року, та частково обсяги газу, спрямовані до підземних газових сховищ для реалізації населенню в опалювальний період 2015-2016 років", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Рента, пов’язана з вже поставленим населенню газом, "Укргазвидобуванням" сплачена до бюджету у повному обсязі", - повідомляє прес-служба.  

Як зазначається, за результатами обговорення між урядом України, МВФ, "Нафтогазом" та УГВ, було досягнуто домовленості, що через необхідність фінансувати закупівлю імпортованого газу для потреб населення, "Нафтогаз" оплачуватиме решту газу, придбаного в УГВ та накопиченого у ПСГ, по мірі надходження коштів від реалізації цього газу кінцевим споживачам.

"Очікується, що Нафтогаз та УГВ повністю виплатять нараховану ренту до кінця поточного року, а з січня 2016 року почнуть виплачувати ренту авансом", - заявили у компанії.

Також наголошується, що весь обсяг товарного газу "Укргазвидобування", видобутий компанією та не спожитий населенням в літні місяці, було направлено "Нафтогазом" до підземних сховищ для забезпечення потреб населення у газі в зимовий період.

"На цей газ вже була нарахована рента, але надходження від споживачів, з яких цю ренту можна оплатити, очікуються лише протягом опалювального періоду", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!