"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З початку року українці сплатили 520 мільйонів податку на нерухомість

Понеділок, 19 жовтня 2015, 18:49

За дев`ять  місяців поточного року до державного бюджету зібрано 521 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"Виконання індикативного показника становить 114,9%.  Це на 487,9 млн гривень більше, ніж за відповідний період минулого року", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, за вересень 2015 року до бюджету надійшло 26,4 млн гривень цього податку. Індикативний показник виконано на 101,3%. У порівнянні з вереснем 2014 року, надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки збільшилися на 22,9 млн гривень.

Реклама:

Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи" внесено зміни щодо оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки.

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

З 1 квітня 2014 року для нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, базою оподаткування визначено загальну площу об’єкта оподаткування.

Крім того, Законом 71 доповнено перелік об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, які не є об’єктом оподаткування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!