Російський рубль падає через низькі ціни на нафту

Понеділок, 19 жовтня 2015, 15:37

Рубль в першій половині торговельної сесії понеділка переважно знижувався на тлі балансування вартості нафти трохи нижче ключового рівня 50 доларів за барель Brent.

Про це пише "Прайм".

Уповільнення темпів зростання економіки Китаю тисне на ринки ризикових активів, відзначають експерти.

Курс долара розрахунками "завтра" до 13:32 підвищувався на 0,61 рубля - до 61,89 рубля, курс євро - на 0,46 рубля, до 70,05 рубля, свідчать дані Московської біржі.

Реклама:

Курси рубля проти долара і євро в першій половині дня злегка знижуються під тиском невизначеної динаміки ринку нафти, поки нездатного впевнено закріпитися на психологічно значимій позначці 50 доларів за барель сорту Brent.

Зростання ВВП Китаю в третьому кварталі в річному вираженні становило 6,9% проти прогнозу в 6,8%. Хоча показник виявився дещо краще очікувань, зростання економіки країни все ще демонструє найбільш повільні темпи з 2009 року.

А промислове виробництво країни у вересні зросло в річному вираженні на 5,7% проти прогнозу в 6%. У серпні зростання становило 6,1%.

При цьому підтримку ринку нафти надають дані американської нафтогазосервісної компанії Baker Hughes.

Загальне число бурових установок в США за підсумками робочого тижня скоротилося на 8 одиниць, або на 1%, і становило 787 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 1131 одиницю, або на 58,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: