Влада Чехії вперше виділить гроші на фінансування стартапів

Понеділок, 19 жовтня 2015, 09:02

Для підтримки стартапів чеська влада вперше планує виділити 2 млрд крон (73,7 млн євро).

Про це повідомляє Payspacemagazine.

До цього в Чехії не було програм держпідтримки ризикованого капіталу, хоча в ЄС це стало важливим інструментом доступу до фінансування стартапів.

В рамках проекту зі створення Національного інноваційного фонду за ініціативи Міністерства промисловості і торгівлі, яку вже схвалив уряд, планується також використовувати кошти з європейських структурних та інвестиційних фондів у розмірі 50 млн євро і гроші інших приватних фондів у розмірі 32 млн євро.

Реклама:

Передбачається, що цей фонд буде створювати інвестфонди і керувати ними, а контролем самої організації займеться чеський Нацбанк.

Планується, що Національний інноваційний фонд працюватиме вже з наступного року. Він підтримає обрані проекти поряд з приватними інвесторами.

На самому початку роботи стартапу держава зможе гарантувати до 90% від необхідного капіталу для вступу в частку компанії. Для стартапів, що розвиваються, фінансування складе до 40% необхідних інвестицій.

Ринок венчурного капіталу в Чехії на даний момент мало розвинений і належить до найбільш слаборозвинених серед країн ЄС, у зв’язку з чим інноваційні компанії стикаються в труднощами при необхідності фінансування.

За обсягами інвестицій в інноваційні стартапи країна займає одне з останніх місць у Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: