Amazon засудить користувачів за фальшиві відгуки

Неділя, 18 жовтня 2015, 15:25

Один з найбільших світових інтернет-магазинів Amazon має намір засудити понад 1,1 тисячі користувачів мережі за фальшиві відгуки на товари, виставлені на сайті компанії.

Як повідомляє BBC News, ритейлер подав відповідний позов в Сіетлі (штат Вашингтон), де знаходиться штаб-квартира Amazon.

У заяві йдеться про те, що репутація компанії постраждала через "брехливі, некоректні і недостовірні" відгуки, за які користувачам платять деякі продавці, щоб підвищити рейтинг своїх товарів.

За даними Amazon, 1114 відповідачів за позовом, яких у документах компанія називає "Якийсь Джон" (їх імена поки не відомі), пропонували свої послуги на сайті Fiverr.com.

Реклама:

Вони заявляли продавцям про готовність за п'ять доларів залишити свій хвалебний відгук на продукт або поставити йому високу оцінку. Компанія встановила IP-адреси таких користувачів в ході власного розслідування.

При цьому Amazon зазначив, що Fiverr не є відповідачем за позовом, оскільки він сприяв в пошуку винних.

"Незважаючи на те, що цих відгуків було не так багато, вони могли суттєво вплинути на ставлення покупців і продавців до Amazon, в основі якого лежить довіру, що не може не позначитися на репутації всього бренду", - підкреслили в компанії.

У квітні Amazon ініціював аналогічний судовий розгляд відносно ряду сайтів, які обіцяли винагороду за фальшиві рекомендації.

Лента.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: