У штаб-квартирі VW у Франції пройшли обшуки через "дизельний скандал"

Неділя, 18 жовтня 2015, 13:31

Слідчі провели обшуки в штаб-квартирі французької філії автомобільного концерну Volkswagen, розташованої в містечку Віллер-Котре (на півночі Франції).

Про це пише РБК з посиланням на France Presse.

За інформацією джерела, обшуки, які пройшли 16 жовтня, пов'язані з так званим "дизельним скандалом" - звинуваченням німецького концерну Volkswagen у використанні комп'ютерної програми, яка дозволяла приховувати фактичний рівень викидів забруднюючих речовин від роботи дизельних двигунів, якими оснащені деякі моделі вироблених компанією автомобілів.

Слідчі відвідали також офіс концерну в Руассі-ан-Франс (північно-східний передмістя Парижа). В ході обшуків вони вилучили документацію та комп'ютерне обладнання.

Реклама:

Як нагадує France Presse, на цьому тижні пройшли обшуки у філії Volkswagen в Італії, а на початку місяця - у Німеччині.

Представник прокуратури німецького міста Брюнсвік заявив минулої п'ятниці, що розслідування, розпочате німецькими слідчими, дозволило виявити "більше двох, але набагато менше десяти" співробітників, підозрюваних в установці спірного програмного забезпечення.

Як відомо, концерн Volkswagen опинився в центрі скандалу через проблеми з програмним забезпеченням в автомобілях з дизельним двигуном. Розслідування відносно компанії ініціювало Управління з охорони навколишнього середовища США. Volkswagen загрожує штраф у18 млрд.

23 вересня на тлі скандалу свою посаду залишив голова ради директорів концерну Мартін Вінтеркорн. У Німеччині проти нього ведеться розслідування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: