Канадська опозиція підтримує відключення Росії від SWIFT

Субота, 17 жовтня 2015, 09:50

Найпопулярніша партія Канади обіцяє "розглянути можливість" відключення Росії від системи міжнародних банківських переказів SWIFT.

Про це йдеться у відповіді президента Ліберальної партії Канади Анни Гайні на запит Конгресу українців Канади, пише Укрінформ.

"Ліберальний уряд працюватиме зі своїми союзниками над вивченням можливості відключення деяких російських банків від мережі SWIFT", - сказала вона.

Вона наголосила, що Ліберальна партія вже порушувала це питання і в парламенті Канади.

Реклама:

"Санкції є ефективним способом підвищення ціни агресії для Російської Федерації. Ліберальна партія Канади першою у парламенті запропонувала використовувати "доступ до SWIFT’у" як метод тиску на Росію", - підкреслила політик.

До Лібералів приєдналися і канадські зелені, які підтримали розширення санкцій проти Росії та відключення деяких банків від системи міжнародних грошових переказів.

Водночас, у штабі третьої за популярністю політичної сили Канади – Нової демократичної партії – таких радикальних кроків не схвалили.

"Ми підтримуємо цільові санкції проти союзників Путіна та їх компаній, але не широкі секторальні санкції, що нашкодять усім росіянам", - повідомили там.

Натомість, у провладній Консервативній партії обговорення теми відключення Росії від SWIFT оминули.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: