Кабмін хоче віддати поліграфкомбінат "Україна" Мінфіну

Субота, 17 жовтня 2015, 09:35

Кабмін пропонує Верховній Раді повернути держпідприємство "Поліграфічний комбінат "Україна"з і сфери управління Нацбанку в сферу управління Міністерства фінансів.

Про це йдеться в законопроекті №3317, зареєстрованому в Раді.

Передбачається, що виготовлення цінних паперів (або їх бланків) буде виготовлятися тільки на державних підприємствах, які входять до сфери управління Мінфіну.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є позбавлення НБУ функцій, які йому не властиві, зокрема контроль за виготовленням бланків цінних паперів і бланків документів, що вимагають використання спеціальних елементів захисту, а також контроль за обігом документів, що підтверджують громадянство України.

Реклама:

Наголошується, що на даний момент в сферу управління Мінфіну входить держпідприємство "Київська офсетна фабрика", яка спеціалізується на виготовленні бланків цінних паперів, документів суворої звітності і має ліцензію на їх виготовлення, але чинне законодавство не дозволяє підприємству здійснювати зазначений вид господарської діяльності.

Таким чином, виникла необхідність визначення єдиного державного органу, у якого будуть повноваження з управління держпідприємствами, які виготовляють цю продукцію.

Нагадаємо, 21 серпня 2013 Кабмін передав цілісний майновий комплекс поліграфкомбінату "Україна" від Мінфіну НБУ.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!