Група російських хакерів вкрала закриту інформацію компанії Dow Jones

Субота, 17 жовтня 2015, 09:22

Група російських хакерів вкрала закриту інформацію компанії Dow Jones, що володіє бізнес-виданням Wall Street Journal, а також ряду інших агентств з метою отримання прибутку.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на чотирьох осіб, знайомих з ходом розслідування, ФБР та інші американські спецслужби з'ясовують обставини злому комп'ютерними шахраями з Росії серверів Dow Jones, на яких містилася бізнес-інформація, яка ще не була оприлюднена.

Поки немає даних, чи містилася в украдених матеріалах інсайдерська інформація. Відомо, що хакери викрали в тому числі матеріали, які повинні були через деякий час бути опубліковані в Wall Street Journal. Bloomberg відзначає, що ця інформація могла вплинути на ринкові ціни акцій окремих компаній.

Офіційний представник Dow Jones Колін Шварц ніяк не прокоментував інформацію про крадіжку закритої бізнес-інформації компанії. Від коментарів відмовилася і прес-секретар Нью-йоркського офісу ФБР.

Реклама:

У серпні ФБР виявило мережу російськомовних хакерів, які працювали з території України і спеціалізувалися на крадіжці прес-релізів, які ще не були оприлюднені. Вони зламували сервери PR Newswire Association LLC, що належить Руперту Мердоку. Доступними шахраям виявилося близько 150 тисяч документів.

Dow Jones раніше визнавав, що компанія не одного разу піддавалася атакам хакерів в 2012-2015 роках. При цьому офіційно жодного разу не визнавалося, що будь-яка інформація дійсно була викрадена.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: