Volkswagen почав втрачати свою частку на ринку Європі

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 20:55

Продажі нових автомобілів в Європі у вересні 2015 року продовжили зростання 25-й місяць поспіль, хоча його темпи трохи сповільнилися в порівнянні з попереднім місяцем.

При цьому найбільший автоконцерн Європи Volkswagen на тлі "дизельного скандалу" збільшив постачання менше багатьох конкурентів і втратив частину частки ринку, повідомляє "Інтерфакс".

Сукупні продажі Volkswagen до ЄС збільшилась у вересні на 8,4%, до 315,91 тисяч машин. При цьому кількість реєстрацій автомобілів бренду Volkswagen зросла на 6,6%, Audi - на 10,1%, Skoda - на 10,2%, Porsche - на 54,1%.

Частка групи на європейському ринку минулого місяця скоротилася до 23,3% з 23,6% роком раніше і 26,5% у серпні, йдеться у повідомленні Європейської асоціації виробників автомобілів.

Реклама:

Volkswagen, який за підсумками першого півріччя 2015 року став найбільшим за обсягом продажів автовиробником в світі, звинувачується в навмисних маніпуляціях з показниками викидів шкідливих речовин при тестуванні автомобілів з дизельним двигуном в США і Європі.

Компанія використала програмні методи, що дозволяють визначити, що машина працює в тестовому режимі, і перевести двигун на максимально екологічні параметри роботи.

При цьому в звичайному режимі обсяг викидів окису азоту в 40 разів перевищує максимально допустимі показники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!