Нацбанк трансформує регіональну мережу

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 18:32

Національний банк переводить свої балансові філії на єдиний централізований баланс у Києві.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Зокрема, як повідомили в НБУ, цей процес завершений у Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Черкаській областях.

"Ми продовжуємо перебудову Нацбанку з географічної системи в матричну. Для цього ми крок за кроком трансформуємо регіональну мережу банку, скорочуємо зайві функції, централізуємо ведення бухгалтерського обліку, закупівлі та поступово наближаємося до своєї мети - створення сучасного мобільного європейського центробанку", - зазначив заступник голови НБУ Владислав Рашкован.

Реклама:

Згідно з повідомленням, одночасно із процесом консолідації балансу Національного банку у рамках проекту "Єдиний МФО" продовжується реалізація цільової моделі трансформації територіальних управлінь Національного банку.

Так, 13 жовтня цього року були прийняті постанови правління Національного банку № 690-694, згідно з якими функції п’яти територіальних управлінь НБУ централізуються, а cамі управління виключаються зі структури регулятора.

"Разом з тим, НБУ продовжить забезпечувати потреби усіх регіонів України у банкнотах і монетах усіх номіналів у необхідних обсягах, та підтримувати роботу відділів по роботі з громадянами та юридичними особами "Єдине вікно". Практично всі інші функції передані до відповідних структурних підрозділів центрального апарату Національного банку", - йдеться у повідомленні.

"Раніше було централізовано функції управління Національного банку в Чернігівській області, зазначене управління також було виключене зі структури Нацбанку", - зазначили у регуляторі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!