Суд заарештував військовий НДІ не повідомивши про це Фонд держмайна

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 17:50

Печерський райсуд провів судове засідання, не повідомивши про це Фонд державного майна України, і досі не надіслав до Фонду рішення про арешт акцій ПАТ "НДІ електромеханічних приладів".

Про це йдеться у прес-релізі Фонду.

"Про те, що Печерський райсуд наклав арешт на 94,44% акцій ПАТ "НДІ електромеханічних  приладів", у Фонді держмайна дізналися 15 жовтня з повідомлень у ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

"Виявилося, що судове засідання відбулося ще 7 жовтня і під час нього ухвалою суду про арешт акцій було задоволено клопотання слідчого в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, яке здійснюється ГП України", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як наголошується, Фонд не було повідомлено про дату і час судового засідання, яке відбулося 7 жовтня, через що ФДМУ був позбавлений можливості взяти в ньому участь і надати обґрунтовані заперечення.

"Більше того - станом на 16 жовтня 2015 року до Фонду досі не надійшла ухвала суду про накладення арешту. Це є грубим порушення норм процесуального законодавства і безумовною підставою для оскарження дій суду і ухваленого судом рішення", - повідомили у Фонді.

У прес-релізі також зазначається, що Фонд держмайна готує апеляційну скаргу на ухвалу Печерського райсуду від 7 жовтня 2015 року. Скаргу буде подано до кінця дня 16 жовтня 2015 року.

"Як сказано у визначенні суду, підставою стало те, що до статутного капіталу не було включено землю і що нібито в результаті приватизації держава недоотримала 188 млн гривень", - повідомляє прес-служба.

У Фонді наголосили, що земля належить громаді міста Києва і не може бути включена до статутного капіталу ПАТ.

"Крім того, як виявилося при підготовці до приватизації, колишнє керівництво не оформило оренду на землю і не платило до міського бюджету. Саме тому пункт про обов’язкове законне оформлення оренди увійшов до зобов’язань інвестора", - йдеться у повідомленні.

"Оцінку ж було проведено відповідно до правил оцінки і бухгалтерської звітності підприємства, яка свідчить, що воно стрімко наближалося до банкрутства", - зазначили у прес-службі.

Як відомо, 30 вересня Фонд держмайна продав 94,44% акцій НДІ приватному акціонерному товариству "Вентиляційні системи" за 16 млн гривень.

8 жовтня Фонд держмайна повідомив про призупинення підписання договору купівлі-продажу зазначеного підприємства у зв'язку з початком розслідування приватизації Військовою прокуратурою.

15 жовтня Печерський районний наклав арешт на 94,44% акцій ДП "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів", які повинні були продати ПАТ "Вентиляційні системи".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: