"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коболєв розраховує отримати 300 мільйонів від ЄБРР на початку листопада

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 15:47

Україна розраховує в листопаді отримати 300 млн доларів кредиту від одного з ключових кредиторів країни - Європейського банку реконструкції та розвитку на закупівлю газу у європейських споживачів.

Про це під час брифінгу сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає УНІАН.

За його словами, Україна і ЄБРР планують 23 жовтня підписати кредитну угоду про надання НАК "Нафтогаз України" кредиту в обсязі 300 млн доларів.

Як зазначив Коболєв, будуть підписані два документи - власне кредитна угода і гарантійна угода, оскільки, як наголосив голова "Нафтогазу", забезпеченням кредиту є державна гарантія. "Не якісь активи, а держгарантія", - сказав він.

Реклама:

Коболєв також повідомив, що підписання документів відбудеться в Берліні.

Рішення про надання кредиту було прийнято на засіданні Ради директорів ЄБРР 30 вересня поточного року. Як повідомив керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж, безпосередньо кредитна угода буде підписана до кінця жовтня.

Однією з умов надання коштів стало прийняття плану реформування корпоративного управління НАК "Нафтогаз України", що передбачає серед іншого створення широкої Спостережної ради директорів, до якої ввійдуть представники уряду та міжнародних організацій, що виділяють Україні кредити.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!