"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

VW оголосив про відкликання 8,5 мільйона автомобілів в Європі

Четвер, 15 жовтня 2015, 19:24

Німецький автоконцерн Volkswagen AG оголосив про відкликання всіх автомобілів з дизельним двигуном, проданих в 28 країнах ЄС і оснащених програмним забезпеченням, що навмисно занижує показники викидів шкідливих речовин.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс".

Як повідомляється, цей захід торкнеться близько 8,5 млн машин.

Відгук почнеться в січні 2016 року, витрати з усунення несправностей повністю ляжуть на VW.

Реклама:

Власники автомобілів брендів Volkswagen, Audi, SEAT і Skoda можуть дізнатися, чи підлягає їхня машина відкликанню, ввівши серійний номер автомобіля на спеціальних сайтах компанії.

Раніше Федеральне відомство з автомобільного транспорту Німеччини розпорядилося, що компанія повинна почати примусовий відгук 2,4 млн дизельних автомобілів, проданих у ФРН.

"Ми вітаємо таке рішення KBA, що вносить ясність для наших клієнтів щодо ситуації, що склалася", - наголошується в прес-релізі VW.

Як повідомлялося, у світі продано близько 11 млн автомобілів з ПЗ, що занижувало реальні показники викидів під час проведення тестів.

Volkswagen, який за підсумками першого півріччя 2015 став найбільшим за обсягом продажів автовиробником в світі, звинувачується в навмисних маніпуляціях з показниками викидів шкідливих речовин при тестуванні автомобілів з дизельним двигуном в США і Європі.

Компанія використала програмні методи, що дозволяють визначити, що машина працює в тестовому режимі, і перевести двигун на максимально екологічні параметри роботи.

При цьому в звичайному режимі обсяг викидів окису азоту в 40 разів перевищує максимально допустимі показники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: