Ніяких преференцій від зниження ренти я не отримаю - Онищенко

Четвер, 15 жовтня 2015, 18:09

Зниження ренти на видобуток газу змусить Кабінет міністрів знизити ціну на газ для населення.

Про це заявив народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Онищенко, повідомляє його прес-служба.

"Зниження ренти на видобуток газу в Україні призведе до зменшення витрат вітчизняних компаній, і уряд буде змушений знизити ціну на газ для населення, а не купувати реверсний газ з Європи або безпосередньо у" Газпрому ", - заявив він.

Крім цього, Онищенко підкреслив, що полегшення умов з видобутку газу в Україні дозволить залучити нових інвесторів для буріння свердловин.

Реклама:

"Що ж стосується моєї особистої зацікавленості, на якій постійно наполягають "народнофронтовци", то хочу нагадати, що ставка рентної плати при видобутку газу за договорами спільної діяльності, в яких є державна компанія, зберігається на рівні діючих 70%", - сказав він.

"А всі мої компанії як працювали, так і працюють за цим самим договорами СД. Ніяких преференцій персонально я від прийняття цього закону не отримаю", - зазначив політик.

Раніше ЕП писала, що законопроект про зниження ренти на видобуток газу, прийнятий Верховною Радою в першому читанні передбачає низку преференції - в першу чергу для "Укрнафти" Ігоря Коломойського, державного "Укргавидобування" та інших газодобувних компаній.

Нагадаємо, у Верховній Раді було зареєстровано два законопроекти про зниження ренти на видобуток газу - Кабміну і групи депутатів, серед яких виділяються Юлія Тимошенко (Батьківщина) та Ігор Кононенко (БПП).

Депутати проігнорували урядовий документ і 6 жовтня прийняли в першому читанні законопроект Тимошенко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!