Податкова відсудила у "Енергоатома" понад 4 мільярди гривень

Четвер, 15 жовтня 2015, 15:11

Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав НАЕК "Енергоатом" виплатити 4,238 мільярда гривень Центральному офісу з обслуговування великих платників.

Про це йдеться у постанові суду від 16 вересня 2015 року.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що за відповідачем рахується заборгованість зі сплати частини чистого прибутку господарських організацій (державних унітарних підприємств та їх об'єднань), що вилучається до бюджету, у сумі 4,238 млрд гривень.

"Оскільки відповідач самостійно не сплатив вказану суму заборгованості, позивач звернувся до суду з даним адміністративним позовом про її стягнення", - йдеться у постанові.

Реклама:

В наданих суду запереченнях "Енергоатом" вказав на безпідставність позовних вимог позивача з огляду на відсутність у нього правових підстав для звернення до суду з даним адміністративним позовом, оскільки сплата чистого прибутку господарських організацій не є податковим платежем, а відповідно, не сплата таких коштів не може бути визначена в якості податкового боргу підприємства.

"А оскільки Податковий кодекс передбачає право контролюючих органів звертатись до суду з позовами про стягнення виключно сум податкового боргу платника податку, відповідач вважає заявлені МГУ ДФС - Центральний офіс з ОВП позовні вимоги неправомірними", - повідомляється у постанові.

Суд постановив повністю задовольнити позов Центрального офісу з обслуговування великих платників до ДП "НАЕК "Енергоатом" та стягнути з відповідача 4,238 млрд гривень.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України.

Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: