Коболєв: запаси газу в сховищах до кінця жовтня перевищать 17 мільярдів

Четвер, 15 жовтня 2015, 14:23

Голова державного енергохолдингу "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує досягнення понад 17 млрд кубометрів запасів природного газу в підземних сховищах до кінця жовтня, що дозволить комфортно пройти зимовий період 2015-2016 роки.

Про це він заявив на засіданні антикризового штабу при Кабінеті міністрів у Києві 15 жовтня, передає УНІАН.

"За нашими розрахунками, до кінця місяця запаси газу в ПСГ перевищать 17 млрд кубометрів, що буде більше, ніж минулого року", - сказав Коболєв.

"Це дає нам право на відносно комфортну перспективу проходження цього осінньо-зимового сезону", - додав він.

Реклама:

За словами голови "Нафтогазу", на сьогоднішній день у ПСГ України накопичено близько 16 млрд кубометрів газу.

Коболєв також зазначив, що після досягнення з "Газпромом" домовленості про ціну на російський газ у 227,36 доларів за тисячу кубометрів, Україна з 12 жовтня, після здійснення передоплати, почала активне закачування цього виду палива.

За його словами, імпортом газу з ЄС із 1 жовтня зайнялися приватні компанії. На сьогоднішній день "Нафтогаз" імпортує європейський газ через територію Словаччини, а приватні компанії - через Угорщину та Польщу.

Як повідомлялося, Україна напередодні опалювального сезону 2015-2016 роки із 13 жовтня здійснює імпорт природного газу за всіма діючими напрямками.

За даними "Укртрансгазу", вранці 13 жовтня було отримано заявку на імпорт газу з Польщі обсягом 0,3 млн кубометрів. Одночасно з цим газ надходив зі Словаччини та Угорщини в обсягах 16,1 і 0,8 млн кубометрів.

З 13 жовтня Україна збільшила закупівлю російських вуглеводнів порівняно з попереднім днем удвічі - до 104,091 млн кубометрів із 50,35 млн кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!