"Укрексімбанк" стане частиною Експортно-кредитного агентства

Четвер, 15 жовтня 2015, 13:51

Державний "Укрексімбанк" (Київ) в результаті реформування стане частиною створюваного в Україні Експортно-кредитного агентства, яке займатиметься підтримкою українських експортерів.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська на засіданні ради з підтримки українського експорту в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мінфін розробляє систему реформування державних банків та чітко визначено, що "Укрексімбанк" буде займатися підтримкою експортно-імпортних операцій", - сказала заступник міністра.

За її словами, до кінця місяця уряд доопрацює концепцію експортно-кредитного агентства, яке також може отримати назву Експортно-страхового агентства.

Реклама:

Микольська уточнила, що "Укрексімбанк" буде займатися фінансуванням експортно-імпортних операцій, а Експортно-кредитне агентство - страхуванням небанківських ризиків.

Заступник міністра зазначила, що після доопрацювання концепції, уряд також подасть до Верховної Ради відповідний закон про Експортно-кредитне агентство.

Зараз уряд обговорює, за рахунок чого буде наповнюватися статутний капітал Експортно-кредитного агентства, і які будуть частки внеску держави і міжнародних фінансових організацій і донорів.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на засіданні ради повідомив, що "Сітібанк" в першому кварталі 2016 року хоче провести в Україні велику конференцію із залученням голів найбільших кредитних агентств світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: