"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта Brent торгується нижче 50 доларів за барель

Середа, 14 жовтня 2015, 10:49

Світові ціни на нафту слабо зростають у ході торгів середи, дані щомісячної доповіді Міжнародного енергетичного агентства стримують їх зростання.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 9:55 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,03% - до 49,70 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,05% - до 46,69 долара за барель.

Інвестори все ще реагують на опублікований у вівторок звіт Міжнародного енергетичного агентства. Згідно з повідомленням, темпи зростання світового попиту на нафту в 2015 році прискоряться до п'ятирічного максимуму - на 1,8 мільйона барелів на день, в 2016 році зростання сповільниться до 1,2 мільйона барелів на день.

Реклама:

Попит на нафту ОПЕК, на думку експертів МЕА, в наступному році становитиме 31,1 мільйона барелів на день, що на 0,2 мільйона барелів на день менше вересневого прогнозу.

"Ринок залишається в надлишку, і насувається іранська нафта, яка, можливо, з'явиться на ринку в листопаді, дійсно покладе початок тенденції зниження цін на ринку", - наводить агентство Франс Прес слова інвестиційного аналітика Phillip Futures Даніела Анга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!