"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депозитарні установи блокуватимуть операції з паперами осіб, які потрапили під санкції

Вівторок, 13 жовтня 2015, 20:38

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку зобов'язала депозитарні установи з 18 жовтня 2015 року блокувати операції з цінними паперами (ЦП) особам, до яких було застосовано санкції РНБО.

Про це йдеться у відповідному дорученні ДКЦПФР від 13 жовтня 2015 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Документ, зокрема, передбачає позбавлення осіб, до яких застосовано санкцію "блокування активів" прав на цінні папери та прав за цінними паперами, зокрема брати участь у зборах акціонерів на отримання дивідендів і доходів під час погашення цінних паперів.

У разі застосування до особи всіх інших санкцій, депозитарна установа має відмовити у взятті до виконання розпорядження від підсанкційної особи на проведення облікових операцій.

Реклама:

Відповідні розпорядження було видано і іншим професійним учасникам фондового ринку.

Центральному депозитарію, зокрема, забороняється приводити у виконання розпорядження на виконання договору з особою, зазначеною у списку санкцій, на розміщення або викуп цінних паперів.

Емітентам цінних паперів забороняється на термін дії санкцій погашати цінні папери у власності осіб, до яких застосовано санкції, виплачувати дохід за їхніми цінними паперами, зокрема дивіденди, здійснювати серед них приватне розміщення/викуп/продаж викуплених емітентом цінних паперів.

Торговцям цінними паперами забороняється здійснювати дії з укладання будь-яких угод із цінними паперами та іншими фінансовими інструментами за участю фізичних і юридичних осіб, зазначених у списку санкцій.

Компаніям із управління активами необхідно зупинити до закінчення терміну дії санкцій виплату дивідендів за цінними паперами інститутів спільного інвестування (ІСІ) у власності підсанкційних осіб, а також забороняється здійснювати розміщення серед них ЦП ІСІ або викуп таких ЦП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!