Найбільші пивні компанії домовилися про злиття

Вівторок, 13 жовтня 2015, 10:51

Ради директорів бельгійської Anheuser-Busch InBev, лідера пивоварної галузі, і британської SABMiller, другої за величиною компанії, досягли принципової угоди щодо умов угоди, в рамках якої AB InBev придбає SABMiller за 68 млрд фунтів стерлінгів (104 млрд доларів).

Ця угода стане найбільшою в цьому році і четвертої за величиною в історії, пише "Інтерфакс".

Як наголошується в спільному прес-релізі двох компаній, рада директорів SABMiller має намір рекомендувати акціонерам прийняти пропозицію AB InBev, що оцінює британську компанію в 44 фунта за акцію.

Обумовлена ціна приблизно на 50% вище вартості акцій SABMiller на 14 вересня 2015 року - останній день до появи інформації щодо планів AB InBev відновити спроби купівлі SABMiller.

Реклама:

Умови угоди допускають можливість часткової оплати приблизно 41% акцій SABMiller цінними паперами.

AB InBev виплатить SABMiller 3 млрд доларів в тому випадку, якщо угода не відбудеться через небажання регуляторів або акціонерів бельгійської компанії схвалити її.

Угода забезпечить AB InBev доступ до ринків Африки та Азії, що дозволить їй скоротити свою залежність від операцій в Північній і Південній Америці.

За останні 12 років AB InBev придбала активи на суму близько 100 млрд доларів, що дозволило їй збільшити виручку за цей період більш ніж у п'ять разів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: