"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту зростають після падіння напередодні

Вівторок, 13 жовтня 2015, 09:52

Світові ціни на нафту демонструють слабку позитивну динаміку у вівторок, коректуючись після зниження напередодні на даних щодо зростання видобутку в Організації країн-експортерів нафти у вересні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 9:20 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,02% - до 50,62 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,81% - до 47,48 долара за барель.

Згідно з жовтневою доповіддю ОПЕК, у вересні організація продовжила збільшувати видобуток нафти - на 0,11 мільйона барелів на день, до 31,57 мільйона барелів.

Реклама:

Без урахування даних Іраку видобуток ОПЕК минулого місяця становив 27,429 мільйона барелів на день. Таким чином, в серпні ОПЕК знов перевищила власну заявлену квоту щодо видобутку в 30 млн барелів на день.

При цьому загальний обсяг видобутку нафти в світі у вересні знизився на 0,34 мільйона барелів на день - до 94,16 мільйона барелів на день. Зростання видобутку у вересні в основному спостерігалося в Іраку, Нігерії та ОАЕ.

При цьому видобуток в Саудівській Аравії продемонстрував найбільше зниження - на 48 тисяч барелів на день. Частка ОПЕК у світовому видобутку у вересні становила 33,5% проти 33,3% попереднього місяця.

Повідомлення ОПЕК призвело до зниження цін на нафту. Аналітики вважають, що нинішнє ралі навряд чи буде стійким, оскільки ринок перенасичений і прогнози щодо повільного глобального економічного зростання в цьому і наступному році не віщують нічого доброго для попиту на нафту.

"Ми очікуємо, що ціни на нафту покажуть лише скромні поліпшення протягом наступних шести місяців, перш ніж умови зможуть підтримати стійке відновлення в другому кварталі 2016 року", - наводить агентство Франс Прес слова аналітиків Barclays.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!