"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна повністю закриває авіасполучення з Росією

Понеділок, 12 жовтня 2015, 16:36

Україна не отримала від Росавіації пояснень, на підставі чого українським компаніям заборонили літати в РФ, і тому повністю припиняє авіасполучення з Росією.

Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

"У зв’язку з ненаданням відповіді від Росавіації з поясненням причин обмеження польотів українським авіакомпаніям Державна авіаційна служба України прийняла рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною та РФ з 25 жовтня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

В МІУ заявили, що "така міра буде застосована до всіх російських авіакомпаній, і діятиме до скасування заборон, введених авіаційною владою РФ по відношенню до українських авіакомпаній".

Реклама:

"Після скасування заборон російською стороною російські авіакомпанії, що не потрапили до санкційного списку, зможуть здійснювати польоти до України", - заявили в міністерстві.

Державіаслужба уже поінформувала Росавіацію про своє рішення.

Як відомо, 25 вересня Україна запровадила санкції проти російських авіакомпаній, які здійснювали польоти в Крим.

Київ мотивував своє рішення двосторонньою угодою, яка дозволяє такий крок в разі порушення перевізниками українського законодавства.

У той же час, Росія відповіла "дзеркальними" заборонами на польоти п'яти українським компаніям, ніяк своє рішення не мотивуючи.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: