Ціни на золото піднялися до максимуму семи тижнів

Понеділок, 12 жовтня 2015, 15:33

Ціни на золото піднялися до максимуму двох тижнів завдяки очікуванням інвесторів, що ФРС відкладе підвищення відсоткових ставок до майбутнього року.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.166,9 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.157,13 долара при закритті торгів у п'ятницю, а ф'ючерси в США з поставкою в грудні подорожчали на 10,3 долара до 1.166,2 долара за унцію.

У липні золото подешевшало до мінімуму 5,5 років, оскільки ринок очікував підвищення ставок ФРС у вересні. Однак центробанк не став піднімати ставки через уповільнення зростання світової економіки. Підвищення ставок несприятливо для золота, яке не приносить відсотковий дохід.

Реклама:

"Золото отримує підтримку з боку валютного ринку та позиціонування. Технічні показники поліпшуються, що може привернути на ринок нових короткострокових інвесторів, які грають на підвищення", - сказав аналітик Julius Baer Карстен Менке.

"Ринок як і раніше очікує, що ФРС в підсумку підвищить ставки. Щоб зупинити відтік інвестицій з ринку, необхідне пом'якшення політики ФРС, а не посилення", - сказав Менке.

На думку заступника голови ФРС Стенлі Фішера, центробанк, ймовірно, підвищить ставки цього року, але це "прогноз, а не обіцянка".

Профспілка гірників ПАР в неділю проголосувала за страйк на рудниках компаній AngloGold Ashanti, Harmony Gold і Sibanye Gold.

Срібло торгувалося по 15,96 долара за унцію в порівнянні з 15,82 долара до закриття торгів у п'ятницю, платина коштувала 985,6 долара порівняно з 978,5 долара, а паладій - 705,6 долара проти 707,5 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: