"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС виділить 295 мільйонів на будівництво газопроводу між Литвою і Польщею

Субота, 10 жовтня 2015, 16:36

Євросоюз виділить 295,4 млн євро фінансової допомоги на будівництво магістрального газопроводу між Литвою і Польщею GIPL.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на польське держагентство новин PAP.

На підписанні договору щодо фінансування в Брюсселі 15 жовтня буде присутнім голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, президент Литви Даля Грібаускайте, прем'єри Латвії Лаймдота Страуюма, Естонії - Тааві Рийвас та Польщі - Ева Копач.

Допомога ЄС становитиме близько 53% вартості проекту, яка становить 558 млн євро. Будівництву газопроводу між Литвою і Польщею протяжністю 534 км Єврокомісія торік привласнила статус найбільш пріоритетного проекту.

Реклама:

За неофіційними даними агентства BNS, на Литву припаде близько 85 млн євро фіндопомоги ЄС, однак частину цієї суми буде виплачено як компенсацію Польщі, яка фінансує проект в даний час.

Литовська Amber Grid інвестує в проект на території Литви 136 млн євро, з них 80,3 млн євро планувала отримати з фондів Євросоюзу.

Рішенням Агентства зі співпраці регулюючих органів в енергетиці Литва компенсує Польщі 54,9 млн євро за проект, Латвія - 29,4 млн євро, Естонія - 1,5 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: