"Укрзалізниця" оскаржила рішення суду про виплату 600 мільйонів

Четвер, 1 жовтня 2015, 20:51

Південно-Західна залізниця подала апеляцію на рішення суду, яке зобов'язує компанію виплатити турецькій DOGUS Insaatve Ticaret AS 612 млн грн за будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро у Києві.

Про це йдеться у повідомленні УЗ.

Згідно із повідомленням, 18 вересня 2015 року "Південно-західна залізниця" було подано апеляційну скаргу на вказане рішення Шевченківського районного суду м. Києва, яка вже прийнята до провадження Апеляційним судом м. Києва.

Як зазначається, саме апеляційний суд м. Києва оцінить правомірність висновків суді першої інстанції та надасть об’єктивну оцінку усім доказам, наявним в матеріалах справи.

Реклама:

Як повідомлялося, згідно із рішенням Шевченківського районного суду "Південно-західна залізниця" повинна заплатити 612 млн гривень турецькій компанії "Догуш Іншаат ве Тіджарет А.Ш." за контрактом 11-річної давності на будівництво Дарницького залізничного мосту в Києві.

На думку суду, договір не є укладеним за державним замовленням, а був підписаний саме в якості державної закупівлі. Цей факт "дозволяє і дає право сторонам звертатися до іноземного арбітражного суду для вирішення зазначеного спору".

У підсумку, "Південно-Західна залізниця" зобов'язана виплатити на користь АТ "Догуш Іншаат ве Тіджарет А.Ш." заборгованість у розмірі - 25,281 млн доларів (за курсом НБУ - 556,153 млн гривень), 352 тисяч євро (8,767 млн гривень), 75,8 тисяч фунтів стерлінгів (2,571 млн гривень), 1,991 млн швейцарських франків (45,208 млн гривень) і 55 тисяч гривень. Всього - 612,755 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!