Чиновникам заборонили вимагати паперові довідки з двох реєстрів

Четвер, 1 жовтня 2015, 17:06

З 1 жовтня усі державні органи не мають права вимагати від клієнтів паперові витяги, виписки та довідки з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Про це у четвер, відповідаючи на запитання журналістів, у Кабінеті міністрів повідомив міністр юстиції Павло Петренко, інформує прес-служба відомства.

"З 1 жовтня державні органи, передовсім місцеві органи влади, не мають права вимагати у громадян інформацію в паперовому вигляді, якою оперує Міністерство юстиції", - сказав він.

"Мова йде про 2 основних великих реєстри - реєстр нерухомості та реєстр бізнесу. Чиновники мають безкоштовний доступ до наших баз даних і можуть отримати всю необхідну інформацію самостійно", - зазначив очільник Мін’юсту.

Реклама:

Міністр пояснив: віднині під час надання послуг, наприклад, отримання дозволу на торгівлю, в РДА в пакеті документів не потрібно подавати підтвердження того, що ви є підприємець.

"Державні органи мали більше, ніж півроку для того, щоб підключитися до реєстрів", - зазначив він.

Він також нагадав: розуміючи, що цей процес на місцях саботується, на минулому тижні уряд прийняв рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності низки керівників ОДА.

Ситуація після цього частково покращилася, однак не настільки, щоб говорити про повноцінний запуск системи. При цьому очільник Мін’юсту зазначив, що нині підключення все ще тривають.

"Станом на сьогодні краща ситуація з ЦНАПами, куди стікаються основні дозвільні послуги, які надаються на місцях. 35% цих центрів вже підключилося. Що стосується РДА, ситуація порівняно з минулим тижнем покращилася, але вона дуже погана", - зазначив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!