"Альфа-банк" продав брокерський бізнес у США

Четвер, 1 жовтня 2015, 16:52

Холдингова компанія "ФГ БКС" уклала угоду з "Альфа-банком" про покупку 100% акцій американської компанії Alforma Capital Markets, Inc.

Про це йдеться в повідомленні БКС, пише Прайм.

"Закриття угоди відбудеться за умови отримання відповідного схвалення від регуляторів фінансового ринку США (зокрема, SEC і FINRA), яке очікується до кінця 2015 року", - наголошується в прес-релізі.

Рада директорів "Альфа-банку" у вересні прийняла рішення продати брокерський бізнес у США у зв'язку з переглядом моделі розвитку в Сполучених Штатах.

Реклама:

Надалі банківська група має намір працювати на американському ринку через локальних партнерів.

Головний виконавчий директор з глобальних ринків та інвестиційно-банківської діяльності ФГ БКС Роман Лохов зазначив, що придбання американського брокера дозволяє моментально вийти на ринок США.

"Така необхідність викликана великим попитом з боку американських інституціональних інвесторів і хедж-фондів. Ми вже обслуговуємо в Європі кілька десятків клієнтів з американським корінням, і нам необхідно самим присутнім в США", - зазначив він.

Компанія Alforma Capital Markets, Inc. належала Альфа-Банку з 2001 року, обслуговує інституціональних інвесторів і хедж-фонди в США. Надає брокерські та інвестиційні послуги клієнтам, що інвестують в Росію і країни СНД.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!