РФ заборонила використовувати українські вагони на своїй території

Четвер, 1 жовтня 2015, 15:28

Компанія "Російські залізниці" ввели заборону на використання на території Росії вагонів української держкомпанії "Укррефтранс".

Про це пише РБК.

Як повідомляється, заборона, відповідно до повідомлення Федерального агентства залізничного транспорту РФ і телеграми РЖД, набирає чинності з 30 жовтня 2015 року.

З цього моменту експлуатація на території Росії вагонів "Укррефтрансу" повинна бути припинена, а самі вагони "за зверненням власника" відправлені на станції приписки.

Реклама:

Причина заборони в телеграмі РЖД не вказується, проте рішення про його запровадження було ухвалене після того, як російським вагонам заборонили з'являтися в Україні.

Наприкінці вересня 2015 року "Укрзалізниця" перестала приймати до перевезення вантажі у вагонах, що належать російській Першій вантажній компанії (ПВК) і її українській "дочці" і не здійснює навантаження в ці вагони.

Раніше керівництво РЖД за наполяганням залізничної адміністрації України та Ради з залізничного транспорту СНД заборонило вести завантаження вагонів ПВК, що відправляються в Україну.

У повідомленні "Укрзалізниці" зазначалося, що обмеження були введені у відповідності з рішенням Ради національної безпеки і оборони України про включення ПВК до списку санкцій.

16 вересня 2015 президент України Петро Порошенко підписав указ про введення нового пакету санкцій проти Росії.

Включених в чорний список ПВК і її "дочку" звинувачували в тому, що їх діяльність створює загрозу національним інтересам, безпеки і територіальної цілісності України, перешкоджає її економічному розвитку, сприяє терористам і порушує права і свободи українців.

У зв'язку з цим указ наказує ввести проти ПВК і "ПВК в Україні" обмежувальну міру у вигляді "повного припинення транзиту ресурсів та перевезень по території України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: