"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch очікує погіршення якості кредитного портфеля банків України

Середа, 9 вересня 2015, 18:26

Міжнародне рейтингове агентство Fitch очікує продовження у другому півріччі 2015 року тенденції до виявлення українськими банками проблемних кредитів у своїх портфелях.

Про це повідомляється в аналітичному бюлетені Fitch, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Як зазначає Fitch, визнання нових NLP може послідувати після чергового перегляду якості банківських активів, у зв'язку з чим банки можуть знову зіткнутися з необхідністю поповнення резервів.

У той же час масштабна докапіталізація банків виглядає малоймовірною при наявності регуляторних послаблень щодо дотримання норм достатності капіталу та відповідному небажанні акціонерів.

Реклама:

Fitch також відзначило вразливу ліквідну позицію банків на тлі високої нестійкості депозитів, істотна частка яких в іноземній валюті (51%).

"Поведінка вкладників залишається чутливою до очікувань щодо курсу гривні. Недавня стабілізація гривні позитивно позначилася на депозитному тренді після істотного чистого відтоку коштів в 2014 році і першій половині 2015 року, але слабкість національної валюти загалом, передбачає можливу подальшу нестійкість депозитної бази", - йдеться в огляді.

У той же час введені на початку 2014 року обмеження на зняття готівки сприяли деякому поліпшенню контролю за ліквідністю, відзначає агентство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!