"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні скоротили мінімальний строк держреєстрації нерухомості

Середа, 9 вересня 2015, 16:45

Кабінет Міністрів встановив нові скорочені терміни надання послуги державної реєстрації речових прав на нерухоме майно протягом п'яти, трьох, одного робочого дня і двох годин від моменту прийняття заяви.

Відповідні зміни в скорочені терміни надання послуг у сфері держреєстрації речових прав на нерухомість і їхніх обтяжень внесені постановою Кабінету міністрів №669 від 2 вересня.

Згідно з документом, плату за держреєстрацію нерухомості протягом двох годин встановлено в десятиразовому розмірі адміністративного збору за держреєстрацію речових прав на нерухомість, за один день - у п'ятиразовому розмірі, за три дні, а також за п'ять днів для заяв із терміном розгляду протягом 14 днів - у дворазовому розмірі.

Уряд також збільшив до двократного розміру плату за держреєстрацію обтяжень речових прав на нерухомість, при цьому термін надання такої послуги не змінився і становить дві години з моменту прийняття заяви.

Реклама:

Крім того, встановлено додаткові скорочені терміни надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРПН) у паперовій формі протягом 30 хвилин з моменту прийняття заяви за потрійну плату, тоді як нині така послуга надається протягом однієї години з моменту реєстрації заяви за подвійний розмір плати за надання інформації з ДРРПН.

При цьому уряд виключив із переліку надаваних послуг у скорочені терміни держреєстрацію права власності з видачею посвідчення про право власності на нерухомість і послугу держреєстрації права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою №190 від 8 квітня 2015 року встановив скорочені терміни надання послуг у сфері держреєстрації речових прав на нерухомість та їхніх обтяжень в Україні.

Згідно з документом, зокрема, плата за надання таких послуг повертається заявнику лише у разі ненадання послуг із вини держреєстратора.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!