"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються через надлишок на ринку

Середа, 9 вересня 2015, 16:37

Ціни на нафту знижуються через надлишок палива, який зберігається на світовому ринку.

Про це пише Рейтер.

До 15:05 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,63 долара до 48,89 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,61 долара до 45,33 долара. У вівторок ціна на Brent піднялася на 4%, а WTI подешевшала.

Росія і Мексика на цьому тижні поклали край надії інвесторів на спільне з ОПЕК зниження видобутку нафти, заявивши, що не мають таких планів.

Реклама:

Саудівська Аравія в серпні знизила видобуток нафти на 100 тисяч барелів, повідомило Рейтер джерело в галузі.

Індонезія в грудні знову стане повноправним учасником ОПЕК. Після цього число країн-учасниць ОПЕК зросте до 13, а видобуток організації - майже на 3%. Індонезія вийшла зі ОПЕК на початку 2009 року, через те, що імпорт нафти в країну перевищив експорт.

"На ринку нафти зберігається надлишок", - сказав аналітик PVM Тамас Варга, додавши, що від більш сильного падіння ціни утримує зростання фондових ринків.

Пропозиція нафти як і раніше перевищує попит, зростання якого сповільниться з приходом осені за рахунок зниження споживання бензину в США.

"Нестабільність цін на сировину як і раніше висока. Ринки намагаються знайти нову основу на тлі сезонного ослаблення попиту", - йдеться в звіті банку ANZ.

Найбільші фондові ринки Азії завершили торги середи максимальним за останні роки зростанням. Європейські ринки зростають слідом за Азією і завдяки акціям Ryanair.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!