"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай не збирається девальвувати юань для підтримки експорту

Середа, 9 вересня 2015, 15:45

Китай не збирається девальвувати юань, щоб стимулювати експорт.

Про це в середу в ході засідання Всесвітнього економічного форуму в місті Далянь заявив прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян, повідомляє агентство Xinhua.

"Ми не хочемо девальвувати юань для підтримки експорту", - сказав він.

У серпні несподівано для всіх влада Китаю ухвалила рішення про девальвацію юаня на 2%, що, як кажуть економісти, має сприяти зміцненню експорту країни на тлі ослаблення зовнішнього попиту.

Реклама:

За словами Лі, Китай успішно запобіг можливому ризику для фінансової системи на тлі хвилювань на китайському фондовому ринку в червні та липні.

"Ризики, пов'язані з боргом уряду Китаю, є контрольованими, оскільки борговий тягар країни відносно низький", - зазначив він.

За словами прем'єра, борг центрального уряду становить близько 20% від ВВП Китаю, натомість 70% боргу регіональних урядів припадає на капіталовкладення з очікуваною прибутковістю.

Лі заявив, що зростання економіки Китаю "знаходиться в межах прийнятного діапазону", і коливання економічних показників - нормальне явище.

Пекін має намір збільшити адресні заходи для підтримки темпів зростання економіки, зазначив Лі, додавши, що він упевнений у економічних перспективах країни.

"Китай залишається одним з двигунів зростання світової економіки, а не джерелом світових фінансових ризиків", - вважає Лі.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!