"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія знизила видобуток нафти в серпні

Середа, 9 вересня 2015, 15:24

Саудівська Аравія в серпні знизила видобуток нафти на 100 тисяч барелів.

Про це повідомило Рейтер джерело в галузі.

Середньодобовий видобуток становив 10,26 мільйона барелів, а поставки на ринок знизилися на 78 тисяч барелів на добу до 10,18 мільйона.

Обсяг поставок включає як продаж на внутрішньому ринку, так і експорт, і може відрізнятися від видобутку в залежності від витрачання або поповнення запасів.

Реклама:

"Виробництво враховує потреби клієнтів, тобто Саудівська Аравія намагається відповідати їх потребам", - сказало джерело.

Один з найбільших у світі виробників нафти і лідер ОПЕК, швидше за все, збереже нинішній обсяг видобутку в четвертому кварталі, повідомили джерела в країні раніше на цьому тижні, оскільки зростання світового споживання компенсує скорочення попиту на електростанціях в країні.

Після падіння цін на нафту до шестирічного мінімуму в серпні на ринку поновилися розмови про те, що Саудівська Аравія може знизити видобуток для стабілізації світових цін.

Але, поки, ні Саудівська Аравія, ні ОПЕК не говорили про такий намір, незважаючи на заклики до скорочення виробництва з боку Венесуели, однієї з найбідніших країн ОПЕК.

Аналітики оцінюють надлишок нафти на світовому ринку приблизно в 2 млн барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: