Мінінфраструктури хоче взяти кредит на 560 мільйонів на ремонт доріг

Середа, 9 вересня 2015, 12:36

Міністерство інфраструктури планує в 2015 році залучити кредит у Світового банку у розмірі 560 млн доларів на ремонт доріг.

Про це йдеться в повідомленні міністерства, пишуть "Українські новини".

Відзначається, що залучення даних коштів було схвалено Кабінетом Міністрів 2 вересня.

Згідно з повідомленням, робота над підготовкою проекту з ремонту доріг Мінінфраструктури спільно з Державним агентством автодоріг "Укравтодор" і Світовим банком тривала три місяці, спочатку передбачалося ремонтувати дорогу М-03 на ділянці від Полтави до Харкова.

Реклама:

Однак Мінінфраструктури запропонувало додати в проект ремонт найбільш зношених ділянок доріг в Україні, а саме транспортного коридору від портів до кордону з Європейським Союзом.

Паралельно Міністерство інфраструктури шукає фінансування для безпосереднього виконання капітальних робіт на цих ділянках автомобільних доріг.

Як повідомлялося, в рамках першого проекту з МБ, що завершився в травні цього року, було відремонтовано 157,1 км дороги М-03 "Київ - Харків - Довжанський", побудовані 4 дворівневі транспортні розв'язки.

У 2015 році за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій Мінінфраструктури реалізує 3 проекту, два з яких з МБ на загальну суму 950 млн доларів (без урахування ПДВ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: